Покрив за външна руска баня

Покривът за такова помещение се счита за носеща конструкция, специално конструирана съгласно определени правила, върху които след това се фиксира покривното покритие.

Самият покрив е масивна рамка, състояща се от: Покривна конструкция, дървени трупи, положени по целия периметър на външните стени, за да се създаде надеждна опора за гредите. Схемата на този дизайн се счита за универсална и подходяща за всякакъв вид външна баня: От традиционно дърво, газобетон, тухла.

Важни моменти от подготовката за изграждане на самоуправление за извършване на работа на височина е доста трудно. Ако вземем предвид, че покривът е издигнат в топлото лятно време, допълнителното натоварване на тялото от ефектите на високата температура на въздуха оказва влияние.

Важно е да се подобри ергономичността на работа, да се минимизира времето за монтаж. Това може да стане на подготвителния етап. По-специално, за лична безопасност, вземете монтажен ремък за монтиране на строителна техника върху него. За да се избегне падане, подгответе скелето и между противоположните стени на ваната, поставете платформа от дъски в горната част.

Първо, изсушете дървените части до съдържание на влага 12%, след това ги третирайте с антисептични и противопожарни средства. За някой, който никога не е бил ангажиран в строителството преди, те се интересуват от въпроса: Как да се направи покрив на банята в най-простата форма или как да се изгради плосък покрив? В края на краищата, конструкцията е проста: Склонът лежи на противоположните стени на банята.

При планирането на  покрива е необходимо да се вземат предвид възможните натоварвания, като се вземе предвид хидроизолацията на парата, както и изолацията. На малки разстояния между носещите стени (до 5 m) не са предвидени допълнителни опори, а гредите са монтирани на силовата плоча със специални метални скоби и твърда неръждаема тел на разстояние 0,5-0,6 m.

Общият работен ред за всеки вид покрив е както следва. Започнете изграждането на структурата,  която се намира на върха на вече издигнатите стени. Той ще действа като междинен закрепващ елемент между тялото на банята и покривната конструкция.  В същото време през цялото време се проверява хоризонталното поддържане с помощта на ниво. Като закопчалка, трябва да изберете специални комбинирани дълги котви. Те се закрепват здраво за стените и допълнително държат силовата плоча. Следващата задължителна стъпка е инсталирането на достатъчно твърд структурен елемент на покрива. Неговата функционална стойност е преразпределението (еднородността) на товара върху покрива, стените. За работа се използва дървен материал, дъска, кръгъл дървен материал при свързването на твърд пакет. Той определя вида на покрива, както и размера на застъпването на участъка. Скелетът се състои от мощни греди, които задържат теглото на цялата конструкция. Те са болтове и подпори, съединители, прегради – спомагателни части, освобождаващи напрежението и служещи като допълнителни крепежни елементи, застраховка срещу падане на тежки решетки.

Мембранните филмови покрития се използват за създаване при пари и хидроизолация. Те предпазват покривната конструкция от просмукването на водата от горе чрез дефекти в елементите на покрива и не позволяват навлизане на пара вътре, като се избягва образуването на конденз.

Важно е хидрозащитата да се извърши преди създаването на летвата, а филтърната бариера да се постави под формата на слой между изолацията и обвивката. Това е вид решетъчно покритие на дървени елементи (решетки, дъски), служещо като монтажна решетка. Баровете се пълнят на върха на гредите, така че бъдещият покрив плътно прилепва към рамката.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *